Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dijous, de desembre 21, 2017

Time of tides

Avui hi ha hagut un gir inesperat consistent en 70 diputats indepes. I en l'Albiol quedant reduït a 3 diputats (que compartiran grup mixt amb la CUP: passaran estones entranyables junts). Pels pèls, però s'ha fet justicia. Ara a veure què fa Rajoy (res de bo). Únic punt negre, els 37 diputats de C's: les mentides dels mitjans estatals han fet efecte, i un s'espanta en pensar que hi ha força personal a Catalunya que no només no està horroritzat amb els cops de porra de l'1-O sinó que fins i tot s'hi diverteix. I a Terrassa en són molts. Sento vergonya de ser terrassenc en aquestes condicions.

*****

Ara sí, l'altra decisió del dia: he decidit que bona part del problema amb el "Random Rain" es deu a que necessita molt més treball. Tant com per a alterar-ne en concepte: calen guitarres, mandolines, baixos, possiblement sitars i djembés... i la meva veu cantant lletres. El qual és un problema, perquè no trobo quan gravar veus durant el dia, i de nit no puc, les nits a Kanga es van acabar el 2005 i no tornaran mai més. També hi ha el problema que hauré d'escriure lletres, i no tinc idees per a lletres des de fa temps, és un món que ja es va acabar. En tot cas, se suposa que Lluís Paloma instrumental és Lluís Paloma en estat pur, però em costa de vendre la idea. En fi, estic desesperat per donar-li un fil al "Random Rain" que sé positivament que ara no té i que em demanarà rumiar molt.
I havia pensat de començar a treballar en els ritmes llatins de "Bongo", però havia de ser cantat també. No vull dispersar-me més. Apart del "Random Rain" (en treball), hi ha pendents el "Santuari/Partisà", el "Disfunctional West Coast Promotion", el "1980" i l'"Estratègies al Paradís" (aquest darrer, amb veus convidades que no sé ni quan ni on les podré gravar, més que en una habitació visc en un caos). I he de regravar les veus d'"Himnes". Massa feina, i un bon coll d'ampolla. Començo a no saber com tenir un projecte que pugui gravar i acabar de nit.

*****

Passo nits en blanc perquè necessito estones d'estar amb mi mateix. Sense telèfon. Sense whatsapp. Sense agenda. Sense obligacions exteriors. Sense assaigs ni reunions. Sense tensió.