Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

divendres, de maig 28, 2021

Joe DiMaggio

 

(Mitjan maig)


La nit de dilluns la vaig passar triant i adaptant lletres pel «Shut Down». Amb això, tant aquest com el «Charleston» són a punt per a veus (i, en el cas del «Shut Down», alguna guitarra). «Jazz», de moment, és a mig procés.

I poques lletres em queden que siguin aptes per a reciclar. Hauré tallat just.


*****


La maqueta de Visitants està masteritzada, a la fi. Falta decidir nom i portada. És la millor maqueta que hem fet, i demostra tot el nostre potencial. Content de ser en un grup tan bo.


*****


El meu proper llançament al Mamut serà el «Feina 2.0» (remake). Deixo l’Estratègies per a la meva tercera entrega. I el «Boomsday!» per a la quarta. El «Feina 2.0» se sosté bé i és tot cantat. Sí que no és molt fidel a la versió «(una evolució)» de 2010, canvien quatre temes. Però això m’ha permès tancar aquesta carpeta. I anar acabant els temes sobrants amb calma i sentit de la dignitat.

Les properes setmanes seran de veus pel Charleston.


*****


(23-5-2021)


Dimarts vaig acabar les bases pel projecte de versions en directe per a un cantant amic meu. Són bones bases. Vint temes, 61 minuts de música. I sortir una mica de la meva zona de confort, experimentant de passada amb força gèneres.

Dimecres, primer assaig de la coral després de catorze mesos. Va anar bé. El que entre això i els metges m’estan envaint massa temps. Vull acabar el segon llibre, i a aquest pas l’acabaré l’any cinc mil.

La maqueta de Visitants és ja a Bandcamp.

I he fet la nota de premsa pel «Feina 2.0» regravat.


*****


Mentre, m’he d’organitzar per a completar l’equip en no les millors condicions.


*****


(27-5-2021)


En realitat, per l’única part que m’he de preocupar és per dues guitarres Epiphone (una Casino i una tipus 335 a determinar) i per a quan hagi de fer petites edicions dels meus discos. Part de l’equip me’l passarà la família, a qui ho agraeixo per endavant des d’aquí.

Sí que em queda el tema de la casa. No podrà ser fins que quedi net a finals de 2023. Però aniré rumiant. La veritat és que si busco sòl, en un poble em pot sortir molt barat, tot i que he de resoldre el tema transport.

Novetat a la Unitat Mòbil: vaig descobrir a casa del meu germà un equip petit de música que vaig comprar fa anys. Va genial com a altaveus de camp pròxim «no del tot perfectes» per a comprovar mescles i sentir música sense auriculars.

Mentre, començo a planificar una peça llarga de concert per a la coral.

Diumenge tocaré amb un Visitant al Dia de l’Orgull Boig.