Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

diumenge, de setembre 30, 2018

En resposta al 29-S

Ahir vaig ser a la plaça de Sant Jaume, i ja in situ vaig treure tres conclusions: 1) el conseller d’Interior va prendre la pitjor opció possible davant d’un col·lectiu, Jusapol, que ja hauria d’haver sabut que només venien a provocar; 2) a sobre, els d’Arran van sortir de la plaça per a anar a fer el seu numeret de les boles de pintura, que enlloc d’empastifar els de Jusapol van empastifar els pobres Mossos que no hi tenien cap culpa -i que llavors van carregar, de manera comprensible però potser errònia (a Via Laietana; més endavant també van quedar molt malament), regalant entre tots als de Jusapol les imatges que havien vingut a buscar-; i 3) hi va haver força més gent que va sortir de la plaça, i el cert és que els ànims estaven molt escalfats, i ho continuen estant, cosa que hem de tenir molt en compte. En fi, jo també crec que al final serem la gent del carrer els que haurem de fer el camí que resta fins a la República, doncs tenim una classe política de vergonya aliena. I exigeixo des d’aquí la dimissió del conseller Buch, a la vegada que crec que ha arribat el moment de qüestionar si el president Torra està disposat a acomplir amb el que predica o si només entreté la tropa. Per demés, només exigir que els de Jusapol no tornin a posar mai més els peus al nostre país, són uns pocavergonyes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Patinet, cada dia que passa hem fa estar més d'acord amb tu i a la teva idea de que el poble català, haurà de recorrer el darrer tram del camí cap a la llibertat sense la companyia dels polítics catalans. ja sabem que despres es voldran posar totes les medalles, però nosaltres tindrem el premi més gran que pot obtenir una persona com cal i es el de la Dignitat i el de la Llibertat de Catalunya. Aquest tram serà més llarg i costerut i pensó que caldrà obligar a Europa a reaccionar. Com? Incloent-los en el nostre problema, parant el país i les duanes fronteres.