Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, d’octubre 23, 2012

II III

Per tercera setmana sóc al núm. 2 de TourDates, a la Gran Bretanya: http://www.tourdates.co.uk/unsigned-chart/21-oct-2012. Hi ha una altra cançó que porta tot aquest temps barrant-me el pas al núm. 1, però igualment el que estic aconseguint és importantíssim. Pot ser que els Pets facin un concert a Londres després de tants anys publicant en català, però que jo sàpigui no han col·locat cap cançó a cap llista britànica com acabo de fer jo per segona vegada. I, diguem-ho clar, una cançó que és un èxit a la Gran Bretanya també mereix ser un èxit a Catalunya. A veure si algú desperta.

*****

Dijous passat, concert d'Ayala al Rovell de l'Ou. Interpretativament va ser magnífic, ella va cantar molt bé i el seu guitarrista sabia com tocar l'instrument. Si hi va haver una pega, dintre de ser una molt bona nit, va ser que només hi va haver una cançó original d'ella, essent la resta versions entre l'homentage a músics locals i un grup de cançons força conegudes. Però puc dir que van fer una exhibició de bon gust. El següent, aquest dijous que vé a les 22 h., serà el Ferran Baucells "frn", en el seu primer concert des que va enterrar la marca "Tired Hippo". Pot estar molt bé saber on pensa anar a partir d'ara.

*****

Esperant també a veure què passa amb el "banco malo" que s'ha de fer càrrec dels actius immobiliaris dels bancs "ejpañolej". Vaig llegir aquest article: http://es.finance.yahoo.com/blogs/finlaotracaradelamoneda/llega-el-banco-malo-llegan-viviendas-desde-20-111000206.html, on es comenta l'espectacular rebaixa dels preus dels pisos que comportarà aquest banc dolent, també al mercat lliure. Repercutirà en què a la fi els pobres com jo puguin accedir a una vivenda sense haver de demanar almoina pel carrer? No ho veig clar, ara per ara. Però si arribés a ser, li donaria prioritat. Necessito una vivenda, i una que estigui en bon estat i pugui pagar. No sóc un millonetis. Com el 99% de la població.

*****

I, per tant, si hi ha vivenda no hi ha Rickenbacker. Tinc clar que només disposo de la pensió i la dependència, i amb això no puc fer dues coses a la vegada.