Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

divendres, de setembre 01, 2006

He tornat de Grècia. Viu. (He, he...). Valoració, un punt mig prudent. Hi ha coses que m'han agradat molt. La ciutat de Rodes és excepcional. El seu port també: hi vam veure el "Grand Princess" en acció (increïble). Oia, a Santorini, és el poble perfecte, sobretot al caure el sol. Chania, a Creta, és prou recomanable.
Hi havia coses que ja me les esperava. L'Acròpolis és bona, però és com a les fotos i no sorprèn. Knossos és una mica pegote, i decep. És el problema dels tòpics magnificats, en resum.
Atenes ciutat, sense ser bonica, no és tan escandalosament lletja com la pinten... excepte que te'n vagis al carrer Mijail Voda. Però una cosa no em va agradar de Grècia: els mâitres de restaurant. O et soben i ressoben per a que entris al seu restaurant (sense que puguis mirar-te la carta amb tranquil·litat) o, com ens va passar a Chania, que se't posin autènticament bordes perquè vols mirar la carta. Un punt baix, realment.
I un no entén com, amb una història moderna tan apassionant, tot el que es ven als turistes són IV tòpics sobre els Minoics i la Grècia Clàssica (mentre que aquí a Catalunya el que domina és parlar de 1931 cap aquí, comento). I la (impresentable) Junta dels Coronels és com si mai no hagués existit.
Almenys, ens hem pogut donar el gust d'anar en vaixell in extenso. I són vaixells que funcionen. El més curiós va ser que de Rodes al "Pireu!" un vaixell mercant que també hi anava ens va seguir a pocs metres de distància durant tot el camí per a tenir un guia de ruta en la nit.
Això sí, tenia intenció de fer allà filmacions per a un eventual videu, però la meva mare no hi veu bé i la càmera de fotos filma fatal, amb el qual no tinc res que es pugui utilitzar, a no ser que siguin fotos per a inserir enmig de filmacions d'un altre tipus. De totes maneres, el pla de fer un o dos videus continua en peu. Seguirem informant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona, amb una mica de sort, en qüestió de pocs anys hauràs vist el món sencer.