Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

diumenge, de juliol 25, 2021

Bushíbrid

 

Dijous 22 a l’albada vaig gravar un darrer tema per l’Officials. El vaig posar al principi, i vaig moure un tema del Duncan Drawings a l’Officials. Ara funciona, i el dono per acabat. En tot cas, el tema nou era molt semblant a un que ja era al disc, pel que els he fet part 1 i 2. Crec que he explorat tant un sistema que n’he arribat al final. Ara, torn de guitarres, i aniré a cegues i descartant molts temes.


*****


Divendres al matí he revisat el primer llibre, el «Pastissos». He tret dos contes, he modificat un conte que sempre m’havia semblat inacabat, i hi he posat dos contes revisats que havia escrit pel grup literari i he escrit dos contes més en un matí, del milloret del llibre. No dic que sigui la meva millor obra, però li he resolt moltes fissures i ara pot anar als correus de les editorials petites.

I a la tarda he repassat contes escrits fa un mes pel llibre dramàtic. Amb la feina feta, en tinc la primera part completa. Només 28 pàgines, però molt potents. No és molt comercial precisament, però deixa molt clar quin és el meu potencial com a escriptor. Tindré feina a superar-ho.


*****


Dissabte, dia de segon llibre. He completat diversos capítols en ordre no cronològic. De fet, tinc fins al capítol 6 completat, més els dos darrers capítols, i el 8. Tinc la part més essencial del 7, tot i que em falla com començar-lo. Sé per sobre què passarà al capítol 10, encara que estic massa cansat com per a escriure’l després de tantes hores. I del 9 tinc el principi, però no sé què m’espera amb ell. Intentaré acabar-ho tot demà, potser amb una lectura de revisió si m’oloro que fallen coses.

Tinc previst dedicar algunes tardes d’agost a preparar una sinopsi desenvolupada per a un tercer llibre que potencialment podria ser novel·la, encara que no tinc ni idea de si ho aconseguirà ser. I no puc preveure’n la qualitat. És purament no quedar-me parat i sense pla B.

I en un futur em dec escriure sobre teoria musical i sobre els Beatles.


*****


Diumenge, segon llibre completat. Ja el dono per bo. Tot i que són dos llibres curts. Però no volia escriure només per a omplir. Jo crec que funcionen bé. Si hi ha d’haver alguna correcció, prefereixo que la decideixi un hipotètic editor. Perquè l’1 de setembre em moc. Durant l’agost prendré decisions. I també escriuré sobre els Beatles.

En tot cas, aquest segon llibre va sobre la presència o absència d’emocions.

I ha estat tot un repte escriure’l.


*****


Amb les modificacions d’aquesta setmana que acaba, tinc 24 àlbums acabats, sense cap doble en dues parts. Estic prou satisfet del nivell conjunt. I a l’Officials, la primera cançó, «Superxip britànic part 1», m’encanta i a més dóna sentit a tot l’àlbum. En tot cas, pararé tot l’agost per a escriure el llibre sobre els Beatles. Vull arribar a l’1 de setembre amb un màxim de feina feta, per a llavors moure-la. Ja acabaré els àlbums que em queden en marxa en un altre moment.


*****


Això sí, es nota quan no tens casa pròpia. No puc equivocar cap pas a partir d’ara. Necessito casa.

I no voldria dependre mai més d’un banc gran per a aconseguir-la.

Aquest estiu i tardor seran època de resoldre deutes. Però no voldria entrar gaire al 2022 sense resoldre el tema d’una casa. Que mal fetes estan les lleis espanyoles, que barren el pas a milions de persones. Espanya és el cul del món. No m’estranya que milions de persones visquin ocupant pisos de bancs, i que no hagi d’acabar fent-ho jo.