Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, de juliol 09, 2019

Car Wreck Festival

No ens podem refiar dels polítics. L’Onze, passeu de la «performance», i tothom davant del Parlament. Això no pot quedar així.

*****

Odio els dinars i sopars pre-vacances, sempre a restaurants cars. Com si nedéssim en l’abundància. I mentrestant, les vacances es retarden.

*****

Fa un parell de nits, mentre acabava d’ordenar la carpeta de composicions a mitges pels Visitants (sí, vull fer-ne per a ells sense fer-ne jo cap versió oficial d’estudi), vaig tenir una intuïció i vaig tornar a mirar les carpetes de bases del que va sobrar del «Charleston». Fa uns mesos estava segur que ja no es podia muntar cap àlbum més a partir d’allò. Però crec que el problema era en mi mateix, que estava massa tensat i nerviós. El cas és que en revisar aquelles carpetes vaig acabar reunint un àlbum complet de bases molt sòlid, i complet a excepció de retocar la intro de «Chile». I li he adaptat el nom definitiu de «Irving Park In The Dark», amb la portada dibuixada (la resta del disseny de coberta per decidir). Clar, falten les veus. I les lletres. Ja arribarà. Probablement sigui un tercer àlbum d’arxivística junt amb el «Santuari» i el «1980». I després, tot instrumentals. Mentre, els sobrants queden en una carpeta-repositori, probablement per a no ser publicats mai en la seva forma actual (junt amb el que queda de l’«Accident»).

*****

Temporada ABBA a la Unitat Mòbil. Necessito èxits.
Åh Vilka Tider, Put On Your White Sombrero, I Am The City, Just Like That, Burning My Bridges.
Que a prop van estar de completar el seu novè àlbum. Si tan sols no haguessin estat massa ratllats per a jutjar el seu propi material...
De fet, suggereixo un track list: 1. Under Attack; 2. You Owe Me One; 3. Cassandra; 4. Should I Laugh Or Cry; 5. The Day Before You Came; 6. Just Like That (versió ràpida); 7. I Am The City; 8. Elaine; 9. Put On Your White Sombrero. Funciona prou bé.
«Åh Vilka Tider» és un schlager que en Björn i en Benny no van voler incloure al «Ring Ring». Una llàstima, perquè és perfecte per a substituir la fluixíssima «I Saw It In The Mirror».
«Burning My Bridges» és un experiment country que no va funcionar prou bé com per a entrar al «Super Trouper». Podria ser un bonus a alguna cosa.

*****

Tarragona Blues:
«Durant tots aquests anys que m'he passat tractant de deixar molta obra acabada i de la millor qualitat possible, més d'un cop m'he trobat amb gent que m'hi responia de la pitjor manera possible: que si els deprimia, que si era massa complicat, que si a (x) tampoc no li agradava... I això, junt amb el fet que tinc tres àlbums encallats des de fa temps perquè no tinc temps per a gravar-ne les veus (i quan en trobo, tinc la veu espatllada), m'ha cremat, tinc la sensació de picar ferro fred, que tot l'esforç que poso a cada disc no és apreciat i que les grans discogràfiques de país han aconseguit conformar tot el públic al seu programa de rock català cutre, festes majors i cantautors cumbaià. I he decidit que: 1) només gravaré veus al Charleston, al Santuari i al 1980, més una regravació parcial i mínima d'Himnes, i tant el Santuari com el 1980 seran presentats com a arxivística; 2) apart d'això, gravaré molt poc, al ralentí, i només discos instrumentals, no vull tenir més discos empantanegats per culpa de necessitar sessions vocals; 3) certament m'agradarà que ningú no em tracti els meus futurs discos instrumentals d'obres menors només perquè són instrumentals; 4) faré cançons per a Visitants sense gravar-ne jo cap versió d'estudi, només demos bàsiques pel grup; 5) compondré per a petits conjunts de cambra (piano i veu, dues guitarres i veu, cor i piano), peces per a concert destinades a que hi hagi concerts d'en Patinet on jo m'ho miri confortablement des del públic; 6) sé que és més recomanable que em quedi a Terrassa a viure, però mentre no se m'ofereixi el producte de crèdit que jo necessito m'he de plantejar on anar a viure en cas d'emergència, les immobiliàries volen expulsar-me de la ciutat; 7) necessito molts diners, i vull temps i espai per a generar obres en diferents mitjans amb les quals intentar guanyar drets d'autor i, si és possible, trencar el mur i començar a ser tingut en compte; i 8) tot el que demano i necessito a la vida és temps, espai i tranquil·litat per a crear.»