Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dijous, de maig 17, 2018

Xim Niam

L'actuació serà diumenge 20 a les 21:25 a la Plaça del Rei de Barcelona i durarà deu minuts, amb el que he decidit resoldre-la jo sol. Massa mullader si hi porto els Visitants. Ja miraré de buscar-los una altra actuació en aquesta vena que sigui més viable. Almenys el context és potent: el Dia de l'Orgull Boig, que es celebra per primer cop a Catalunya.

*****

El dimecres 15 la classe d'artteràpia i dibuix va ser moguda per a mi: escriptura d'un conte, entintat d'un dibuix, i comprar marcs i ganxos per a emmarcar dos dibuixos i dur-los a la Biblioteca del Districte 6 per a "augmentar" l'exposició que s'hi està fent. El divertit és que un dels dibuixos, basat en el telefilm sobre Andrés Rabadán, era l'interior d'una presó, i vaig i passo amb el dibujinski sota el braç pel costat d'uns policies municipals. Per sort, no va passar res. Igualment vivim temps de caos.

*****

El dimecres 15 al matí vaig fer una sessió de sis hores en què vaig gravar les bases de dos temes, una d'elles completa.
La primera està feta amb el midi que vaig descartar en favor del d'"MR Blues". Sona molt millor que amb la demo original. Normal, en ocupar-me quatre hores d'estudi.
Sobre la segona, una base gravada a principis de 2001 amb molt pocs mitjans, he hagut de decidir entre la mescla amb afegits d'aquesta sessió i la mescla original feta amb el Fostex FD-8... i es queda en l'original. També puc intentar localitzar el màster del multipista per si puc recuperar certes pistes i remesclar-les a l'ordinador.
En tot cas, l'"A Grècia" no acaba de quallar. Així que hi treballaré al ralentí. I, de moment, gravaré dos dels midis de "Bongo", els dos que més prometen. Si aquest també falla, que almenys tingui un "single"...
I ja toca entrar en la fase d'escriptura de lletres. L'estiu s'aproxima...

*****

No, no crec que Quim Torra sigui el millor candidat per a fer de President "provisional", però ja que hi és, potser estaria bé concedir-li ni que sigui trenta dies de gràcia i a veure com ho fa. Els atacs cap a ell només poden beneficiar el bloc del 155. I això no és bo, oi?
Sobre Inés Arrimadas, només puc recórrer a la via del ridícul i fer-vos notar la cara de dolenta que té, perquè si jo escrigués seriosament, aquest escrit faria mal d'ulls. El nostre present com a catalans és molt, molt trist.
Però ens queda el futur.

*****

Pensant una possible estratègia de difusió per a l'any que vé...

*****

Pensant també en una partitura en diversos moviments per a dos pianos. I enviar-la a certs correus quan estigui feta. Cal obtenir difusió, el punt clau de la meva agenda per als propers dotze mesos.

*****

Reconec que ara que he d'escriure lletres estic més o menys en blanc. Almenys això em dóna cert marge per a experimentar i fer parides.

*****

És força més divertit escriure història que tirar de cites de famosos, no creieu?