Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

divendres, de maig 11, 2018

China Grass

Dilluns 7 de maig vaig dur a arreglar dos instruments: 1) la miniguitarra elèctrica "Play On", que necessitava d'una falca per a ser tocable; i 2) la Samick "Flying V", que necessitava de la correcció d'una pastilla inclinada i també de borrar-li una inscripció en vermell bastant horrible. No li faré canviar pastilles a cap de les dues, i les de la Samick sonen prou bé... però l'estoig que li vaig comprar a aquesta darrera és un "mazacote" i començo a pensar a canviar-lo per un d'específic per a "Flying V" i que no abulti tant, i llavors vendre'm l'actual. Com mirar si en trobo un de pràctic per a la Sterling Stingray. No sé si existeixen estoigs rígids per a guitarres infantils, això sí.

*****

Ni idea de què tal serà el Quim Torra aquest, reconec que no el tenia al radar. Solucionarà el campi qui pugui del Parlament? No sóc optimista.
Fa uns dies jo escrivia:
"Odio les baralles entre el PDECat, ERC i la CUP. No tenen cap sentit, ho aturen tot, i engeguen a dida la unitat que tenim tant el govern a l'exili com els dos milions de votants. El que ara toca és construir la República Catalana. No s'hi valen excuses ni partidismes."

*****

De cara a juliol, dues alternatives: o pagar-me una entrevista a un mitjà (i no tinc gens clar que algun mitjà es deixi, almenys a Catalunya), o pagar-me l'edició d'un o dos dels meus àlbums per a posar-los a la venda a unes poques botigues, no tant per guanyar diners com per a arribar als ulls del públic comprador. Necessito trencar el mur. Com sigui.

*****

Propers concerts: Els Visitants el 12 maig a les 19 hores al pati del Bau House de Terrassa (i serà un concert llarg), i el 20 de maig a les 22:25 concert meu sorpresa a Barcelona, a la pl. Sant Jaume, encara no sé en quines condicions.

*****

Dimarts 8 de maig va ser un dia de Barcelona... i un de no massa inspirat. Només va valer la pena la visita al Museu Picasso, i era la col·lecció permanent. Reconec que a Barcelona prefereixo anar al meu aire, aprofito més el temps.

*****

Avui m'he mirat al mirall i feia cara de Seat 124.

*****

Serà la clonació de mamuts la solució a l'escalfament global? Almenys avui he llegit un article sobre el tema a The Conversation. Almenys, reconec que un dia m'agradaria veure mamuts passejant per la Rambla d'Ègara.

*****

Ha mort el cantant de Frightened Rabbit, Scott Hutchison, als 36 anys d'edat. No el tenia al radar, però és una notícia trista. Tothom a l'ambient "indie" està fet pols.


*****

Mentrestant, almenys, l'Eric Plancton deu ser a punt de veure un concert de The Fried Sardines...