Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dilluns, de juliol 31, 2017

Lei'd In Hawaii

Rajoy és imbècil. Passeu-ho!
I em guardo el que penso de Garzón perquè encara hi sortiria perdent.
L'1 d'octubre a primera hora tots als col·legis.

*****

Adonar-te que saps que algú està en una situació insostenible però no poder fer-hi res perquè tothom es passa la pilota entre ells mentre s'escuden en la llei. No és agradable.

*****

Donat que tenia poc cost, he fet el pas per a un amplificador d'auriculars de rack Alto HPA6 (i un instrumentet de vent senzill, un Yamaha Venova YVS-100 que es veu que és molt nou). I a esperar. M'hagués encantat fer el pas per a un baix Hofner 500/1 Ignition, però no podia ser (almenys sé que és un instrument obtenible a Terrassa si calgués, cosa que no es pot dir ja de Fender). La Dot, mentrestant, té unes pastilles Seymour Duncan Seth Lover daurades, i el so ha millorat sensiblement. Les antigues SD Pearly Gates són ja a mans del Petiso, en farà un bon ús.

*****

Apuntar un altre possible "remake"... el "Corrupció"! Però seria un afer molt diferent del de "Himnes". Per començar, en aquest cas ambdúes versions de l'àlbum coexistirien a internet. I, de fet, hi ha força temes que ja estan bé com estan, començant pels dos darrers, "Moscas" i la "Torradora". Pel que només em semblen necessitats de regravació vocal "El Jabón a Pista" i "Màgia de la CNT". I un altre canvi crucial seria substituir la versió oficial dels "Marcianitos" per una mescla anterior amb millors greus i amb una pista vocal molt més suau i fluïda (però tothom se'm queixava que no s'entenia!). Potser un petit editatge a l'inici de "Granollers" per a incorporar aquell petit sorollet que hi ha al principi i que no és al multipista original. Poc més. I més endavant posaria al bandcamp un recull de rareses gratuït amb versions inusades de temes del disc. Hi ha camp per al completisme.
Mentre, la regravació d'"Himnes" està començada... i encallada. Massa nervis. He de descansar.

*****

Bastant enganxat al recopilatori de rareses "1967 - Sunshine Tomorrow" dels Beach Boys.

*****

Jo, si he de sentir nostàlgia d'alguna cosa que no he viscut, és dels bons estudis de gravació entre 1960 i 1967, amb les seves taules de mescla a vàlvules, les seves cambres d'eco, els seus magnetòfons, els seus compressors, els arranjaments, els músics d'estudi, l'experimentació tècnica... Sí, ara tot és més barat i més flexible, i és una gran cosa, però trobo a faltar aquella calidesa. De fet, si en un aspecte sóc retro, és en què intento fer allò amb tecnologia actual. I per cert, no empro autotune, només "comping" a les pistes vocals i sense excessos.