Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, de juliol 18, 2017

Recull fragmentari

La matinada de dimecres 12, passada en blanc, Vaig reorganitzar una carpeta anomenada "Wendoline, or when Rickenbackers eat pizza". Un nom purament de treball, per cert. Fins ara consistia en les idees tontes recollides desde 1999 i que mai no acabaven de trobar una casa. El que vaig fer va ser triar les bones. I agrupar fragments que es podien relacionar. I ajuntar finales amb audios, o treure un audio d'algun finale perdut. De manera que ara tinc 24 "temes", dels quals no més de dos o tres estan estructurats i cap no està acabat. Hi ha molta feina a fer i s'ha de fer amb calma. Però almenys vaig poder agrupar les pitjors idees en una altra carpeta, fer un backup de tot, i fer espai al disc dur.
A la vegada, vaig "inaugurar" una altra carpeta amb el nom de "Bongo". És a dir, l'àlbum que vull fer de ritmes llatins. Però de moment només hi ha un treball de portada reaprofitat, el de la primera versió de "1980". I el concepte de fer tot un àlbum en plan "Two Shoes in Shoreview". Per la resta, és aire. Ni una idea musical apuntada. Només començarà a omplir-se quan em pugui relaxar i posar-me creatiu. Doncs quin àlbum...

*****

Admeto no entendre en absolut el funcionament de la ment de Joan Coscubiela. És l'home koan, permanentment desconcertant. Com Rabell, d'altra banda.
I Ada Colau porta decebent-me des de 2015. És molt trist. Fins i tot la PAH la critica.

*****

Si Pugdemont havia de cessar a Sant Baiget Màrtir? Sí. Com també fer canvis a altres Conselleries. Fins ara no era el seu govern, i una cosa que ha quedat clara és que al PDECat encara hi ha rastres vivents de l'antiga Convergència. Peix al cove i tal. De totes maneres, és normal que el tema hagi aixecat polèmica: pel votant crític són canvis difícils de vendre.

*****

Comentari de fa una setmaneta sobre el desencontre PP/PSOE, també interessant d'analitzar per si mateix:

No deixo de pensar en un pas més enllà. Nosaltres els principatins estem a punt d’anar-nos-en, sigui via un referèndum que cada cop tinc més clar que guanyarem els del “Sí”, sigui via una DUI si Madrid duu la seva negativitat als seus extrems més ridículs. Però aquesta mateixa negativitat està impactant negativament a la resta de l’estat espanyol. Simplement, l’aparell estatal i la seva premsa estan provocant tant a la seva població contra nosaltres, i ho fan tan clarament per tapar les seves pròpies vergonyes, que els primers signes de divisió ja estan apareixent. De moment és un PSOE en crisi d’identitat, un exèrcit clarament emprenyat i amb ganes de fer-ne una, i una població dividida entre els que voten PP i els que tenen clar que alguna cosa està fallant, sense que ningú no els digui realment quina. Quan nosaltres els principatins no hi siguem i s’hagin quedat sense els nostres diners arrabassats, tota aquesta volatilitat ha d’explotar per alguna banda. No m’atreveixo a dir quina, però sort en tindrem de no ser-hi.