Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

divendres, de gener 02, 2015

Breu post d'actualització

1) Fa una estona he pujat l'"Alt Bee's Rage" i el "Corrupció" a la distribuïdora, en pocs dies haurien de ser a Spotify i altres llocs així de divertits. Dates d'edició: "Alt Bee's Rage" posat al Bandcamp el 25 de desembre de 2014 (un autèntic disc de Nadal), amb "A New Minimal Record" seguint-lo el 26. El "Corrupció" hi va ser posat la matinada del 30, però recordem que va ser acabat l'1 de novembre de 2004, amb les primeres còpies circulant aquell mateix dia (la de la Loli, per exemple).

*****

2) A la vegada, el 29 de desembre vaig passar per Propietat Intel·lectual... i quina va ser la meva sorpresa quan la funcionària em va dir que si ja era a internet no calia registrar i fins i tot millor no fer-ho, o podia tenir problemes en un eventual judici per plagi. En fi, tanta llibertat registral em deixa amb tres discos tranquil·lament acabables abans de l'estiu.

*****

3) Aquests discos són els consabuts "1964" (falten uns pocs solos de guitarra i les veus) i "1980" (només falten veus), més el "Santuari/Partisà". Aquest darrer està en un estat similar al dels altres dos: bases completades entre 2005 i 2010 (majorment 2007) i a punt per veu. El que falta és acabar de resoldre el tema lletres. I aquí crec que faré servir la major part de les del cicle del "Partisà" (http://lluispaloma.blogspot.com.es/2008/07/presentaci.html), retornant precisament a aquest títol. Això sí, algunes de les lletres originals ("Víctor Jara", "Steve Biko"...) van quedar tan malament que les he de recomençar, parlant dels mateixos temes o subjectes però intentant fer alguna cosa més enfocada. I un parell de lletres sobre l'actualitat política catalana de 2007/8 es quedaran com a poemes, perquè crec que estan superadíssimes i ja no cal incloure-les enlloc. Així que em queden un parell de "slots" pels que veig que ja vaig decidir un tema, aquest cop més coherent amb la resta. I sí, seria un disc de servei. Només espero que el resultat final sigui digne. (Un post de 2008 amb detalls a tenir en compte és: http://lluispaloma.blogspot.com.es/2008/07/faig-un-gran-anunci-el-proper-post.html).

*****

4) En canvi, l'"Estratègies al paradís" queda parat indefinidament. Com més l'escolto, més defectuós em sembla. No veig com treure'l de l'estancament i ha de passar algun Fenòmen Gran (no sé quin) per a resituar-me'l i poder-lo regravar de dalt a baix amb èxit. Li tinc lletres escrites, això sí, pel que no descarto (un cop gravada la pila de veus dels àlbumks del punt 3) gravar-li veus de manera informal per a veure com queda, i així tenir un model acabat per a poder afrontar les regravacions amb seguretat. Aquestes ja deuran esdevenir-se l'any que vé (el 2016-de-la-punyeta).

*****

5) I ja només queda mirar com gravo els solos del "1964". Hi vull emprar el Twin-Amp, falta veure si gravat per cable o amb micròfon. No sé si he de gravar quatre o cinc solos només, la resta o estan gravats o són solos d'orgue o melodies de strings. En una tarda ho hauria de poder fer. Tot i que m'he de poder relaxar... i estar despert. Tinc els meus problemes amb la son, certament.

*****

6) Per acabar, deixeu-me batejar les noves remodelacions/adquisicions:
-Squier VM Telecaster: Nashville
-Epiphone Dot Studio: Crashbird
-Epiphone Riviera: Mythbusters
-Älvian "SG": Victòria
-Epiphone Wildkat: Nothammer
Acabo recordant els noms de les "IV clàssiques": Fender CIJ Stratocaster XII "Califòrnia", Fender American Series Stratocaster "Antàrtica", Rickenbacker 330/12 "Glendor" i Gibson Les Paul Studio "Schönbrun".