Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, de juliol 30, 2013

Changes

"Immortal Love, Forever Full", d'"Himnes", ha arribat al #19 de l'Unsigned Chart de TourDates! http://www.tourdates.co.uk/unsigned-chart/28-jul-2013. És una bona notícia, sobretot perquè la setmana passada havia baixat dos punts fins al lloc 31. I també és una bona noticia perquè aquí a Catalunya el disc no ha estat precisament un èxit de masses. L'única incògnita: podrà millorar-ho la setmana que vé?

*****

Llegint el post de fa dues setmanes sobre el "1980" em sorprenc de com ha canviat el concepte en aquest temps: Philip Glass i Steve Reich surten del disc per la porta petita, en no haver-los pogut dedicar més que unes lletres força mediocres (com també va ser el cas encara més desastrós de Karl Marx, Mijail Bakunin i el Subcomandante Marcos, a qui en algun cas no vaig aconseguir dedicar res més que un esbós); a canvi, he pogut acabar -amb molt esforç- les lletres sobre el Challenger, Three Mile Island i el vaixell General Belgrano, tot i que especialment aquesta última resultarà polèmica; i l'experimentalisme sembla confinat de moment a "Automatic Night" i "Subluna Park" perquè com a seqüeles admeses d'"Automatic Day" no semblaven admetre cap altre tractament que textos no massa concrets. Almenys, la següent llista revela una part positiva en tot aquest afer: de les 16 cançons del disc, 10 compten ja amb una lletra definitiva. Encara que no acabo de poder dir quan acabaré la feina. Agost, vine!

Yupiiii!!! - Times New Roman*
TechnoPiece - Subluna Park*
Celtic - Axateia*
Grrr iuju - Binarium 70 Ophiuchi
Andorra Piano - Challenger*
Barret - I Am Trying To Crash Your Car
Gafas - The See And See Machine
King Kong - Automatic Night*
Glass So Fast - All You Need Is Glub
Aung - Three Mile Island*
Korg Float - L'efecte Bérégovoy*
Middleeat - Llibertat crònica
Moogie Moogie - Gamma Cephei
Wawel-gaita - Edimburg (Piobaireachd)*
Monroe - General Belgrano*
Jazzy - Rates sobre ADN*

(* Lletra acabada)

*****

Finalment, apuntar ràpid que amb Le Clotêt Avec Garcés acabem de muntar grup, Eight Anunnakis, amb l'objectiu de gravar i portar al directe cinc cançons que vam apuntar en demo el passat divendres 26. Falta gravar-les bé, però la cosa té potencial...