Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimecres, de juny 26, 2013

Bad trip

Dijous 20 anem i emprenem viatge amb la mare. Representa que anavem massa justos per a agafar l'avió... i vam sortir amb dues hores de retard! Turbulències durant el viatge. Arribem a Charles de Gaulle (o Crash de Corner), ens gastem una pasta gansa en un TGV cap a Estrasburg, entrem al vagó, deixem les maletes a l'espai designat a tal efecte, sopem, i en arribar a Estrasburg... ni rastre de les maletes! Denuncia als gendarmes (val a dir que ens van tractar molt bé), visita a l'hospital perquè havien volat les meves pastilles (unes pepes ens van acabar d'indicar el cami), visita a una farmacia de guardia amb el taxi esperant, i arribada a l'hotel a quart de dues de la matinada.
Divendres, doncs, mati dedicat a comprar la roba que ens feia falta, i cap a Paris. No vam veure Estrasburg. En arribar a l'hotel de Paris, resultà que havia fallat alguna cosa i no el teniem pagat. Afluixem més quartos, anem a comprar sopar. i a mimi. Sembla que no estem pas en ratxa, i la cosa anirà per llarg.
El dissabte, després de perdre les hores de rigor a l'estacio de Paris Montmartre, vam aconseguir arribar al Mont Sant Michel. El millor, la visita, el mati del diumenge. El pitjor, l'hotel i el fet que vam trigar moltes hores a poder marxar d'alla. I van seguir dues hores en una sala d'espera de la SNCF a un poble perdut. Després, Caen.
El dilluns fou una mica més tranquil, per sort. Ens va costar de trobar el que voliem visitar, pero ho vam poder fer. Sobretot, vam visitar una exposicio sobre l'Ocupacio, i després ens en vam anar de compres (el robatori encara cuejava). I vam anar a l'estacio a comprar bitlletes per l'endema per anar a Paris. Es complicadissim, anar a aquella estacio.
El dimarts? Objectius del dia assolits: veure les platges del desembarcament, i anar a Paris a passar la nit. Pero els vam assolir amb dificultats. Totes les estones entre parades de l'excursio del mati m'he les vaig passar dormint, i a la tarda, al tren, ens vam adonar que no sabiem a quin IBIS haviem d'anar, pel que vam haver de fer moltes voltes per a arribar al de Pigalle. Tots dos haguessim preferit poder agafar un avio aquella mateixa nit, la mare em trobava canviat, i es bastant probable que aquest sigui l'ultim viatge que fem junts. No ha estat un bon viatge.
Avui la cosa ha anat simplement de sortir de l'hotel, agafar un taxi, anar a Orly, passar tots els controls, perdre dues hores en un espai d'espera força restringit, embarcar, volar, que ens recollís el meu germà en cotxe, i cap a casa. La resta de la tarda l'he ocupada pagant-li el viatge a la mare, en part en espècie (una tele nova, l'antiga falla per tots els costats). I ara a la nit m'he permès un petit extra: "Honky Tonk", de Son Volt, que a més he pogut escoltar per internet des d'Amazon. No sé si tan bo com l'ACD, però definitivament bo, estic content d'haver-lo comprat. A la que pugui, aniré a per tots els seus altres discos. Un gran oblidat.
I diguem que hi ha tot un aroma a Hammond XK-1, per poc que el pugui finançar. Seria tot un món nou per a mi. I de moment ja tinc prou guitarres com per a treballar amb solvència. Per cert, què hauran fet els Visitants en la meva absència?