Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimecres, de juny 19, 2013

#39...

Desena setmana de "Shelby Avenue Bridge" a l'Unsigned Chart de Tourdates! Per a mi és un rècord, encara que segurament sigui la seva darrera setmana a la llista (#39. http://www.tourdates.co.uk/unsigned-chart/16-jun-2013). Toca pensar nou single...

*****

Ahir dimarts vaig gravar en quatre hores les rítmiques dels quatre temes que em faltaven gravar amb guitarra de la demo dels Visitants. Tot ho hauré gravat amb l'Antàrtica en posicions 1 i 4 excepte "Shelby", que hauré gravat amb la Glendor, passada per compressor (= màgia!). Ara em queden pendents les gravacions de teclat per a "Vol" i "Granollers", una rítmica acústica per a "Shea", i les veus. Tot això serà d'aquí a una setmana, quan tingui temps. Tant l'Antàrtica com la Schönbrun estan ara en mans del Marc, de cara a intentar acabar les gravacions de guitarres de la demo de Visitants. L'Albert marxarà a Palma en una setmana.

*****

També, aparentment el director de la coral ensenyarà el Requiem a algú quan vagi a Venessuela d'aquí a poques setmanes. Si algú d'allà s'hi interessés, seria una bona noticia. Especialment perquè és la meva obra més desconeguda, sobretot per manca d'una gravació amb cara i ulls.

*****


Tinc una certa idea de fer l'última compra en molt temps a l'agost: un Hammond XK-1, amb el que tinc la noció de fer un àlbum completament instrumental. Per a que tingueu una idea de què voldria fer amb el Hammond XK-1 si finalment me'l pogués comprar, us dirigeixo al recopilatori de James Last "The Best of Hammond & Trumpet". Hi podreu observar el joc que donen dos Hammonds interactuant (bé, us aclareixo que l'interès aquí és instrumental i tècnic, i que el que no vull fer és el concepte de James Last de versionar hits, tot i que aquest CD l'estic escoltant força darrerament; també dic que amb tres discos a la cadena de muntatge, està clar que hi ha temps per endavant per a intentar fer un disc ben travat, encara que les idees que tinc apuntades en aquest moment són molt provisionals, sobretot per falta d'una maquinària adequada).

*****

Noves sobre Wilco:

http://themusic.com.au/news/all/2013/03/30/wilcos-next-record-to-be-more-fucked-up/
http://themusic.com.au/interviews/all/2013/03/20/wilco-jeff-tweedy/13999/

I una comparativa, amb dades d'ahir a la nit:

https://twitter.com/WilcoNews 1929 twitts 338 seguint 2985 seguidors.
https://twitter.com/sonvoltmusic 150 twitts 1 seguint 4644 seguidors.

Crec que això ho diu tot. Crec que el Jeff Tweedy comença a adonar-se que el darrer disc de Wilco va ser una patinada. Falta veure si el proper disc serà el primer realment bo des de Sky Blue Sky o fins i tot A Ghost Is Born, o si el Jeff està definitivament en hores baixes i només hauria de fer concerts nostàlgics. I de sobte alguns redescobrim a en Jay Farrar. Els crítics deixen fred el "Honky Tonk", però quan no deixen fred un disc de Jay Farrar? Jo hi tinc dipositades certes esperances. La cançó que n'he sentit mereixeria ser un clàssic.