Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

divendres, de desembre 06, 2013

Some rare bits of brain lie here

Primer de tot, unes paraules d'homenatge a l'afonia del desembre, que com cada any ha vingut a visitar-me.
Aquest serà un post ràpid per parlar del "1980" i del "1964". I d'un cert encallament, malgrat que darrerament estic fent algun progrés.

1980

La pista núm. 10, "Groupies Online", està encara pendent de lletra. A més, no descarto regravar-la, i aprofitar per escurçar-la. És que no sé què passa: en l'esbós prometia ser un single en la millor tradició d'"Automatic Day" i "Hotel Renaissance", però simplement sona molt "machacona" un cop convertida en base. I no vull tenir cap tema dèbil al disc. La idea és prou bona, pel que lluitaré per ella. Pot ser que li acabi canviant el títol: no se m'acudeix res sobre "groupies" que no sigui sexista, i no m'agrada, ja fa vint anys que el sexisme té prohibida l'entrada a casa meva. Segurament, doncs, aniré per una altra banda, tot i que no sé quina.

1964

El tema núm. 13, "El buit", ha estat regravat definitivament, en un estil molt més conforme al que és la resta del disc, amb percussions potents.
El tema núm. 21, "Aquesta és una mà normal", ha estat mogut al lloc 20 i ralentitzat un to i mig (sembla que n'hi ha prou amb aquesta maniobra per sol·lucionar un petit punt dèbil a la seqüència). El tema núm. 20, "Els millors ossos del país", ha estat subsegüentment mogut al lloc 21.
El tema núm. 23, batejat de moment com a "Guireola", és un afegit de darrera hora. És una bona idea... però com "Groupies Online" al "1980", està resultant problemàtic, tant en la seva gravació (un intent de mescla amb "flanger" no ha funcionat) com en la seva lletra (estic fent curt d'idees).
A partir de "Guireola", tots els temes següents han estat moguts un lloc enrera (en total, doncs, 26 temes).

Disc en anglès

Una proposta del noi de la discogràfica-en-fundació. Ell pensa que un recopilatori en anglès a l'estil de l'"ABBA Oro" en castellà pot ser més fàcil de moure per internet. Ja he reunit alguns temes en anglès i uns altres, de moment en base, per traduir i cantar de nou. Degut a afonia, això no es materialitzarà fins a principis de 2014 en el millor dels casos. Únicament em preocupa que pugui interferir amb els discos originals meus, sobretot el "Feina 2.0" i "Himnes".

Demo dels Visitants

Just quan a la fi podria haver regravat les veus, ha vingut l'afonia. M'ha vingut d'hores. He enviat les veus que havia gravat a l'estiu al Toni Noise, encarregat de fer les mescles, i a veure si ho pot salvar. Sort, Toni!

Guitarres

Un possible canvi de clavilles a la "Schönbrun" ha estat afortunadament descartat (les cordes, com em van demostrar a la botiga, simplement no s'havien acabat de donar). El que sí que tinc en ment quan torni a tenir diners és un pont de 12 selletes per a la "Glendor" (impossible quintar-la amb el pont de sis selletes que duu de sèrie). I més endavant faré canviar la celleta de la Squier... i crec que m'atreviré a fer un canvi de pastilles a l'Älvian "tipus SG". No serà immediat, però.

1 comentari:

DINO RATSO ha dit...

Hauràs de tirar a terra una paret si vols que et capiguen a la habitació tantes guitarres. :)