Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dilluns, d’octubre 31, 2011


1) Dissabte passat, dia 29 d'octubre, hi va haver micròfon obert al Macondo. I, amb només l'excepció d'un número còmic que no va funcionar, la qualitat de les actuacions va ser elevada. Vaig poder escoltar per primer cop a en Davide de Montier. N'Albufera també va venir. I, per suposat, el Maurici. Em va sorprendre que un masteritzat que li vaig fer hagi tingut tan bona rebuda, no tinc consciència d'haver fet molt. Almenys en tinc un exemplar. I la meva actuació va ser prou bona: tres cançons tocades sense errors (Amsterdam -a petició d'Albufera-, Boston i Shelby -em vaig oblidar del títol!-). Això sí, vam ser menys dels inicialment previstos degut a malalties... i a la terrible competència del Barça.
2) A menys de 48 hores de l'esperat concert de Wilco al Palau de la Música, he de dir que la meva costosa entrada (70 €) ha desaparegut del planeta Terra, segurament el primer cas documentat de dissolució de matèria per l'expansió inaturable de l'univers. Per tant, el concert me'l pintaré a l'oli i el Petiso tindrà una butaca buida al costat.
3) Suposo que algú es preguntarà per què no vaig a per una casa enlloc de somniar amb guitarres. Bé, suposo que si hi hagués hagut una possibilitat de comprar casa abans de fer-ne 35 ho hauria intentat. Però hi ha crisi, i m'adono que quan vingui la segona patacada l'any que vé em convé per sobre de tot no estar hipotecat. Per tant, de moment em toca viure on sóc. I quan faci falta, buscar un lloguer social. No tens la casa, però si un dia no pogués pagar no tindria un deute estratosfèric de per vida. I crec que hi estalviaré diners.
4) I encara no sé res del projecte de concert. Espero que no falli, me'n depenen moltes coses i, a més, reconec que em faria il·lusió poder dur-lo a terme. La música, fins on existeix en aquest moment, és com un Corrupció amb pocs mitjans, però funciona molt bé. Dos números podrien estar ja acabats, depenent de com es plantegi la versió final del projecte.
5) El cap de setmana que vé m'he apuntat com a oient a una master class de lied romàntic que es farà al conservatori. Potser més per no perdre el contacte amb l'aula de Cant que per la classe com a tal. Però igual agafo alguna idea interessant.
6) Aquests dies, remenant per YouTube, he trobat força música interessant. La que més, una cançó de The Famingos titulada "I Only Have Eyes For You". Una gravació doo-woop de 1959 d'una cançó dels anys 1920. I una molt bona. Bona seqüència d'acords, bones harmonies vocals i excel·lent arranjament. Per si sola ja justifica el doo-woop, no us la perdeu.