Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, de maig 01, 2007

Ara que ja porto un temps amb la Fender de 12 cordes (recordem-ho, "Califòrnia" pels amics), he decidit fer-ne un comentari aquí. Bon tacte, bon so (com era d'esperar pel preu)... Però crec més important dir que Fender les fabrica molt de tard en tard, per als IV gats que les busquem, i a més diria que tinc l'edició correcta, donat que les precedents es van fer amb una escala de màstil curta, per a facilitar la digitació, però amb l'inconvenient que el so era menys brillant, cosa que ha estat criticada en webs americanes dedicades al tema com Harmony Central http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar/product/Fender/Stratocaster+XII/10/1
Aparentment, en anteriors edicions la guitarra no donava els mitjos característics d'una Rickenbacker. Crec que la cosa s'ha solventat bastant, si tenim en compte que es tracta d'una Stratocaster XII, amb una electrònica i un cos molt diferent del d'una Rick. Això vol dir que disposes del selector de pastilles de cinc posicions, de controls de to per a les pastilles centre i pont, i d'un volum general, i que el so només recorda a Rick en la posició d'aguts (res, doncs, de repetir la intro de "California Girls", més aviat penseu en "Stairway To Heaven"), tenint més aviat la transparència d'una bona Strato, augmentada per les dotze cordes. Aguanta molt bé el to, i sona bé fins i tot desconnectada (per a no parlar de l'excel·lent acabat). Tot, per la meitat del que costa una Rickenbacker 370/12 (i la trobes aquí, tot i que hi ha una botiga del carrer Tallers de Barcelona que fa el que pot amb Rick).

2 comentaris:

modelartt ha dit...

Felicitats doncs per la 12 cordes que, per cert, encara no tinc el gust de conéixer

Anònim ha dit...

Enhorabona. Jo sí que l'he conegut i fins i tot a casa meva el dia de l'estrena, en primicia mundial. Des d'aquí vull agrair al nostre amic Lluís Paloma per la gentilesa a portar la Strato i per les bones estones que ens està donant als assajos de To Be, on fins ara el panorama guitarristic es veia monopolitzat per el paradigma "Telecaster" i la pastilla neta. Es trobava a faltar una mica de psicodèlia i deixar de banda una mica les mariconades.