Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dijous, d’abril 19, 2007

Una descoberta meva recent és "I Hear a New World", de Joe Meek & The Blue Men. En realitat, el productor Joe Meek i uns músics marca no t'hi fixis, que a més havien d'actuar en directe pintats de blau (i van fotre el camp inmediatament). Fet el 1960, va ser el primer àlbum avançat de rock, un disc conceptual sobre els habitants de la lluna, de so estrany i experimentació oberta. Atenció: en aquest disc hi ha cintes passades del revés, ¡sis anys abans del "Revolver" dels Beatles! La pega és que, a excepció d'un EP amb quatre cançons del qual només se'n van distribuir 99 còpies, el públic va haver d'esperar a 1991 per a sentir aquest disc. Poc comercial, però inventiu fins a extrems. I, fins i tot així, naïf. Recomanació absoluta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ho tindré en compte! Ara mateix posaré en marxa la mula. Seria tot un descobriment veure tota una banda pintats de blau com els barrufets. De totes maneres no sabia que la lluna tingués habitants, un dia m'hi passaré a prendre algo.