Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

diumenge, de febrer 05, 2023

Cementiri de sirenes

 

El concert coral va sortir bé. Tenim una xiripa monumental. No em creia que pogués funcionar. Sobretot pel complicat que era tot. Això sí, a les fotos de l’assaig general se’m nota amb una monumental falta d’hores de son.

La inauguració de l’exposició també va sortir bé. Ple, i l’exposició mateixa és de nivell. El propietari de la sala és molt gran. I hem començat a fer amics. Això sí, els altres tres concursos cal simplificar-nos-els, sobretot amb l’ajuda d’internet.


*****


Vaig estar un munt de dies sense mòbil. El dimecres 18-1-2023 ho vaig poder resoldre amb un mòbil nou, un Samsung Galaxy A13, a veure què tal va. Porto un cert retard amb les comunicacions. I el teclat tàctil tendeix a equivocar-se. Per la resta, bona compra.


*****


Em vaig baixar les poques apps gratuïtes de cites disponibles, tinc un text escrit i pensat a fons, tinc vuit fotos preparades i escollides amb cura... i no he procedit a obrir cap de les apps. No em sento preparat, tinc la sensació que se m’exigirà massa pel que puc donar, i tampoc no em veig amb cor d’enfrontar-me al ball d’egos allà fora o de xatejar amb perfectes desconegudes, si és que alguna vegada ocorre. No em veig amb confiança, ni en mi ni en la societat. Em vaig passar la dècada de 2010 sentint-me emocionalment preparat per a una cosa que no va passar mai, però aquella app el 2019 em va deixar desmoralitzat, i tinc la sensació que hi ha una guerra i que l’única cosa prudent a fer és refugiar-me. I sí, suposo que sempre trobaré a faltar una dona, però quan saps que la dona que busques va deixar d’existir fa dècades, passes a no esperar ben bé ningú en realitat i a no saber molt bé si de veritat et vols emmerdar amb apps. Sí, em sento insegur, però no de mi. No m’agrada trobar-me en entorns hostils. I convisc molt bé amb els meus defectes.


*****


La gent que em coneix sap que m’he convertit en un detractor dels «memes» i que això m’ha fet abandonar Facebook: sempre les mateixes tres o quatre bestieses, sempre aquell punt moralitzant i beat, sempre les ordres... m’han arribat a cremar. Però ara vull alertar d’un altre efecte secundari: de sobte, tothom és poeta... identi-kit. Exacte, no fan més que escriure poemes sobre les seves situacions sentimentals particulars, sempre des de la mateixa òptica, sempre amb el mateix estil. No hi ha ni individualitat. I cap d’ells (o d’elles) sembla haver llegit un sol poemari decent en sa vida. Us asseguro que és molt avorrit, i recomano a tot poeta que m’estigui llegint que revisi immediatament aquest punt: pot salvar-li la carrera.


*****


Diria que amb «Els somnis...» vaig aprendre a fer funcionar un tema com fos. Molts dels temes dataven de 2013, algun del 2006, però es van passar anys sense funcionar: gravacions soses i monòtones, o directament problemàtiques. De manera que vaig acabar fent regravacions i «overdubbings», editatges, canvis de velocitat... Tot, en cerca d’alguna solució. Em va dur anys trobar-la. Ara que he pogut escoltar als Wilco avançant a cegues durant les sessions del «Yankee», ho trobo un bon paral·lel. Tot i que no presumiré mai que «Els somnis...» sigui un dels meus discos favorits: simplement, xuta.

Mentre, el «Shut Down» és encara parat. L’escolto inacabat i m’agrada, però no el puc editar tal com està ara. Li falta «el toc». Encara no sé quin serà.

I tinc començat un disc més tradicional meu. Tinc set temes molt bons, quatre que s’acosten però que necessiten algun retoc... i el tema que m’ho ha xafat és l’últim, que ha sortit fatal. Suposo que és un cas de setmana massa plena i cansament, però que hagi acabat movent coses de carpeta en carpeta ja ho diu tot. Bloqueig. Toca parar i descansar.

I escriure. En anglès.


*****


Estic embarcat en tema dentista i això m’ha fotut enlaire els plans de liquidar crèdits aviat. Crec que tractaré de comprar equip, per a compensar-me. Una guitarra Epiphone Casino en Natural, i un baix Harley Benton HB-60 WB. Pastilles per a la Gretsch i pel baix Höfner. Vàlvules 6386 i 6N1P pel Tubecore 3U. Estoigs, i tres discos durs USB de 4 Tb.

I, pel meu compte, llibres de fotografia i partitures. Potser una taula de mescles mínima, pels sintetitzadors.

Necessito ingressos.

La meva vida es podria titular «Com arribar al gran públic, amb tot en contra».