Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, d’octubre 20, 2020

Nyigui-nyogui

No sé què votar.


*****


No estic relaxat. Confinament, vine!


*****


El “Pareidolia” és, de moment, compost en la seva integritat. Una altra cosa és la producció: hi ha nou bases gravades i cinc demos, amb fins i tot l’ordre i els títols establerts. No només manca gravar bé cinc bases, sinó que hi ha un problema de fons: essent bo, és inferior a l’àlbum anterior. Així que hi ha més feina de la que sembla. Jo el veig instrumental, no veig que hi pugui anar cap veu. Però amb altres col·leccions de demos i bases que tinc corrent pel disc dur la veu és un imperatiu. Sobretot quan em posi amb el tentativament anomenat «1959», on les veus poden ser l’única justificació de tot plegat. En fi, que el «Pareidolia» vindria a ser un «Duncan Drawings IV» que ha de ser rescatat del seu tràgic destí. Li falta alguna cosa.

L’ordre és:


20. Lluís Paloma, 'Patinet' - Pareidolia (2020)


1. Massive Burgers In Washington D.C.

2. Western Dinero, Unión En Minutos

3. Waking In The Brain

4. Nothing Prevents Fantasies With A Multi Purpose

5. Bee Raid Bee Raid

6. Summer's Pizza Show

7. Minta Info Donk Guys

8. The Strings Are Nearly The Handle Is Very Pleasant To Play

9. El Otro Día Descubrí En El Drive Que No Sé Para Que Sirve

10. I Saw Beer Landing There

11. Got Only Cows

12. Super Ultra Patience

13. All You Need Is Glub

14. Thank You Never Seen This Before I Like The Live Music

15. Replay This Dreck


*****


Guitarres? Només puc dir que em dec a mi mateix comprar totes les guitarres que m’he hagut de malvendre, siguin noves unitats o substituts propers. El 2019 ja havia completat la col·lecció quan una imbècil em va fer fer una cosa que no tocava, i em vaig trobar amb 178€ menys cada mes. Ha estat horrible, i de sobte em trobo amb un munt de coses a fer, econòmicament parlant.


*****


Vull també el confinament per a escriure. Estic una mica encallat, i la manera d’agafar embranzida és sense agenda de cap tipus.

Volia sortir a fotografiar fora de Terrassa, però això de moment no ho podré fer. Hi ha algunes fotos a fer a Barcelona, i voldria fer també sessions a Rubí i Sant Cugat. I apart, una sessió de vídeo filmant una autopista. I mirar com filmar-me a mi mateix.

De moment, si més no, tinc fet un vídeo senzill per a «Muntanyeta Club», del «Disfunctional».


*****


Si acabo el «Pareidolia», 2020 m’haurà servit per a fer net d’idees musicals antigues. No és que no n’hi hagi alguna al «1959», però no sonen a mi mateix, i necessito un canvi. De moment intento no córrer.


*****


No em refio dels partits polítics. Potser l’anarquisme clàssic no funcioni, però tampoc no veig que amb estats estiguem genial. Sobretot amb l’estat de merda que ens trinxa la vida des de Madrid, amb servidors fidels a la Genialitat.

Sóc pobre.