Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

diumenge, de desembre 29, 2019

Return of the son of nothing

2019 és un any que ens ha passat factura a tots. Quines ganes que s'acabi.

*****

És molt fàcil que ERC acabi pactant amb el PSOE. Ja és molt més difícil que el PSOE pacti amb ERC.

*****

Content que Puigdemont i Comín tinguin reconeguda la immunitat parlamentària europea. I que Ponsatí la vagi a tenir. I que Lluís Puig se’n pugui beneficiar. Tenim sort de Waterloo. Ho dic perquè a Torra l’apartaran pel poc de bo que ha fet, però em dol haver de dir que en realitat els espanyols ens estan fent un favor.
Buch dimissió.

*****

He tingut un desembre molt dramàtic, amb moltes pujades i baixades, molts crits i molts cops de puny damunt la taula. Potser ara estigui més calmat. Però tinc molt clar que la única manera que no em torni a passar és que les meves circumstàncies canviin del tot. I això vol dir diners. Molts diners. Objectiu: casa. És el que vull que em porti la nova dècada.

*****

Dies de no ser a casa. Torno amb un parell de demos de guitarra pendents de veu (pensant en Els Visitants), un parell de midis de versions per a la rondalla (una rondalla amb membre d’estudi, això és interessant), i un projecte privat que em pot ser un bon entrenament: el 2014 vaig escriure un poemari que no va sortir bé, i aquests dies he decidit rescatar-lo i mirar com el puc salvar, cosa que d’entrada vol dir fer una colació d’allò salvable del cicle original (amb la intenció que duri menys), més nous passatges amb temàtiques relacionades. No puc afirmar que vagi a tenir èxit, però crec que en podré aprendre: hi havia trossos de l’original que eren totalment inintel·ligibles.

*****

¿Qué es el arte? «Helarte» es tiritar de frío.

*****

¿Alphonse Mucha? ¿O muy poca?

*****

¿Joan Miró? ¿O cerró los ojos?

*****

Juan Gris era muy anodino. (Ah, no dino?)

*****

Antoni Gaudí... s’ho va passar bé?

*****

Kandinski... era una masia?

*****

What happens when Ravel is unraveling?

*****

Quan un arquitecte guanya el premi FAD... es casa amb una fada?

*****

¿Hay víctimas cada vez que se usa el hormigón armado? ¿Y qué opinan las hormigas?