Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

divendres, de novembre 02, 2018

Nothing Else Batters

“1929, Crac de la Borsa de Nova York, causat perquè tothom estava invertint en borsa a base d’endeutar-se amb els bancs. Quatre anys després passaven dues coses diametralment oposades. La dolenta: Hitler. La bona: la Glass-Steagall Act nord-americana, que establia que els bancs convencionals no es podien dedicar a l’economia financera i que els bancs que s’hi dediquessin no podien dedicar-se a l’economia productiva. Tota la bonança entre 1945 i 1998 es va basar en aquest principi, que no obstant va ser atacat per uns bancs que volien créixer molt més. Finalment Bill Clinton va derogar les darreres restes de la Glass-Steagall Act. Els bancs estaven contents. El resultat es va començar a veure amb la bombolla financera i la fallida de Lehman Brothers. Crisi un altre cop. I ara estem com estem. Tot això va interconnectat. I ara mateix ningú a cap govern no té cap intenció de recuperar la Glass-Steagall Act. Malament anem.”

*****
Només ens faltava en Bolsonaro. Vivim en un món de merda.

*****

Ja han sortit les acusacions i demandes de penes pels presos polítics. Espanya no té cap qualitat que la salvi. Marxem! Visca la República!

*****

Encara no m’atreveixo a entrar a la Crida. No em refio dels polítics, salvant a Waterloo, això sí. Però la resta de polítics els hem de pagar per força, i quasi tots són una colla de trinxeraires dedicats en cos i ànima a fer-nos la guitza cada dia de les nostres vides. Al final els anarquistes tindran raó… Tot i que sí que m’he inscrit a la llista pel Consell de la República. O sóc contradictori, o busco desesperadament una solució.

*****

PP, PSOE, C's, VOX, Falange, Democracia Nacional, Alianza Nacional, Somatemps, Societat Civil Catalana, Dolça Catalunya, Hogar Social... Feixisme pur i dur. Ho estan portant tot tan a l'extrem que a Espanya, entesa com a unitat territorial i administrativa, no li queda ni un any de vida. Una altra cosa és com serà el final, i desgraciadament tots els que he anomenat es moren de ganes que el final sigui una guerra d'extermini contra els catalans. I jo no vull fer-li mal a ningú però no em penso quedar quiet mentre em torturen i em maten.

*****

Tot el que necessitarem sempre és llibertat. No hi ha altre camí.