Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, de setembre 20, 2016

Bummer In The Summer

El de 2016 ha estat un estiu absurd. Moltes feines tontes sense sentit. I mentrestant, la maquinària creativa quieta, com no havia de ser. No he fet vacances. Ni tan sols no m'he pogut banyar a Vallparadís. No estic relaxat.
(I que se'm vagi desmaiant la mare i fent-se tantos no ajuda. Em té inquiet.)

*****

Política? L'Onze vaig ser a Berga. El Jordi Sánchez sembla guanyar potència. Ara, a que passin coses, que tothom deia "és l'últim any que faig el gilipolles". I per començar, la qüestió de confiança del Puigdemont. Començo a olorar-me que la CUP votarà contra ell, i això voldria dir eleccions. En mala hora vaig votar la CUP. Almenys aquesta vegada ja estaria avisat. Estic disposat a votar Puigdemont, per una vegada. El tio sembla controlar. En canvi, l'Homs no controla gens, i en aquest cas val més votar Joan Tardà i Gabriel Rufián, que estan fent molt bona feina. Pels dubtes, miro de definir-me a la vegada com a independentista i esquerranós. A la vegada, dono molta importància a les personalitats. Per això he fet aquesta distinció entre Puigdemont i Homs: el primer ja fa temps que va de debò, mentre que el segon ja ens ha acostumat a tota mena de sorpreses, des de barallar-se amb qui no toca en plena campanya electoral a fer concessions a altres formacions polítiques sense que tot plegat li rendeixi. Avui mateix ens ha deixat ben confosos amb la seva proposta a Pedro Sánchez (PSOE), proposta que podia no incloure un referèndum a Catalunya. Per després dir que sí que havia d'incloure'l. Que tingueu un bon maldecap.

*****

Apunteu-vos-ho: dilluns 17 d'octubre a les 6 de la tarda inauguro exposició de dibuixos a l'Ateneu Terrassenc. Tant de bo s'ho miri algú...

*****

Àlbums? Pràcticament igual, tot i que lentament em vaig posant a la feina. Pendents:
-Santuari: tornar a escriure la meitat de les lletres, basant-me en la feina feta el 2007-8. Gravar les veus... i llavors treure la versió actual de tots els llocs d'internet i, uns dies després, treure la nova versió, que seria a tots els efectes acabar el projecte del "Partisà!" sota un altre nom. Instrumentalment hi és tot, tot i que igual afegeixo el Jazz Bass a un parell de temes que ara van mancats de greus. Tot es farà.
-Estratègies: a falta de corregir una lletra en occità (traductor automàtic de la Generalitat de Catalunya: vaig a cegues), totes les lletres estan escrites. Falta gravar veus... i treballar les bases, que no acaben de ser.
-Disfunctional: hi ha força lletres per escriure. Veus, i algunes guitarres. Els sintes hi són tots.
-1980: escriure lletres, i gravar les veus dels meus amics i amigues. Les bases estan completes.
Almenys ja estic escrivint lletres, lentament i amb calma. Tota la calma que permet un moment tan dolent econòmicament com ara.

*****

Tinc ja l'interface Tascam 16x8. L'estudi, incloent les compres de juliol, ja és complet.
I també tinc un ampli de transistors Roland Blues Cube Hot de 30W. No sona a vàlvula per res, però com a ampli és de qualitat.
M'he permès de fer posar pastilles bones a les dues guitarres que faltaven. L'Älvian 335 té dues Seymour Duncans Seth Lover, boníssimes. I la Casio MG-510 ha tornat a la vida amb un muntatge excèntric però ple de possibilitats. Espero poder-li fer honor.

*****

Somnis? Una Squier VM Jazzmaster Sonic Blue (a la que posar pastilles Fender bones) i un ampli Vox AC15. Potser també una Eastwood Classic 12-string. Trigaré...