Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dijous, de desembre 31, 2015

Decepcions 2015


Carta no publicada a un diari:

"Els pisos apugen preus com abans de la crisi", però sobre quina base? Avui ja ningú no pot comprar una vivenda. Ningú, excepte els fons voltor. Anem a un mercat en què les vivendes seran comprades per fons voltor, que les vendran després a d'altres fons voltor, i així fins a l'infinit, sense que mai les vivendes no arribin a un usuari final que les empri pel que es van fer: viure-hi. És com si tot el drama que portem anys vivint no els hagués ensenyat res als poders poderosos. Suposo que a la gent que portem tota la vida sospirant per una casa on viure però no vam arribar a temps no ens queda cap més remei que anar a viure sota el pont o en albergs. Sense hipotecar-nos, això sí, perquè d'aquesta manera potser encara en tindrem per menjar cada dia. Els que es van autoenganyar i van contractar una hipoteca no tenen ara ni això. Absolutament trist.

*****

I decepció política per acabar l'any. M'emprenya haver hagut d'anar a votar el passat dia 20. M'emprenya haver de votar a uns per a que no guanyin els altres i no pas pels seus mèrits. Cap partit no té mèrits. Estem acabant de viure la "falsa majoria". Però l'absurd pot seguir igual durant anys. Diuen que l'anarquia seria el caos, però no veig que tenir un estat sigui gaire millor...