Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dimarts, d’abril 28, 2015

1er aniversari de La Música Amanseix Les Feres

La nit del dissabte dia 18 d'abril s'esdevingué un event interessant al Petit Cabaret del Coma Nou: la festa del primer aniversari del blog La Música Amanseix Les Feres, blog conduït per en Xavi Martí i na Marina Sabaté, de Castellar del Vallès, i que s'està convertint en una referència a nivell de Principat, tant per a l'escena oficial com per a l'alternativa. És cert que en el fons estem ressenyant una festa privada amb pastís d'aniversari i sorteig  inclosos, però la creiem interessant per dos motius: a) s'hi van reunir molts músics en actiu i de diferents extraccions, de manera que molta gent va poder contactar amb molta altra gent, sovint per primer cop; i b) hi va haver cinc actuacions musicals, a saber:
1) Van començar la nit en Joan Boada Bandulimejant i en David Plaç, amb un folk acústic sense estridències. Digne, en la seva posició de teloners.
2) Va seguir El Poeta Cuántico, cantautor, del que podem destacar la seva notable perícia a la guitarra, tot i que estilísticament potser li fallés l'estar una mica al mig de la carretera. Va encaixar amb la resta, de totes maneres.
3) Los Peces de Cristina van ser una de les apostes fortes de la nit, gràcies sobretot al sintetitzador Korg de la seva cantant i a un primer tema ("Bajo mi piel") que va funcionar extremadament bé.
4) En aquest punt va tocar qui escriu (en una actuació com a "Patinet"). Amb la recomanable prudència en parlar d'un mateix, diré que vaig oferir una actuació breu i correcta, però que va sonar una mica crúa i discreta en comparació amb els grups que li feien d'entrepà.
5) I, per acabar, la comparativament llarga actuació dels notables Morgan Jr., amb la col.laboració en un tema ("Terratrèmol") d'en Nando Caballero com a vocalista. Essent els únics que van portar bateria, van oferir una actuació molt interessant malgrat tocar a mig gas per tema de volums, amb un darrer tema que va ser l'altre gran moment de la nit.

Lluís Paloma Sánchez.

1 comentari:

Jordi "Morgan jr" ha dit...

Que bó que ets company, forta abraçada i a preparar cosetes junts d´aqui poc.