Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dilluns, d’abril 12, 2010

L'arbre genealògic pot haver ensopegat definitivament: a la parròquia de mar de Vilanova tots els documents anteriors a 1936 van ser cremats entre el 34 i juliol del 36. Hi ha còpia al bisbat de documents a partir de 1918, però el que havíem de buscar era anterior a aquesta data. Hem mirat també a l'església del final de la Rambla de Vilanova, i hi hem d'enviar un correu-e i que ens mirin ells si per un casual tinguessin alguna cosa del que busquem. Però és molt poc probable, fa 112 anys la gent es casava a la parròquia de la núvia, i aquesta era la parròquia de mar en el cas dels nostres avantpassats d'allà. Pot ser que hi hagi alguna dada buscable a El Vendrell, però si no podem concretar res a Vilanova, al Vendrell quasi que ni val la pena anar-hi perquè ens podem trobar com amb aquell índex del Sant Esperit entre 1750 i 1792, que de tres Paloma un ha de ser avantpassat nostre però no hi ha manera de saber quin, amb una generació "buida" al canvi de segle. En fi, pot ser que hagi arribat al final.
*********************************
El proper dia 24 a les 22 h. hi haurà concert de TH i l'Exèrcit d'Islàndia a l'Auditori Municipal. Reconec que em sobta assistir a un concert de quasi tots els meus amics des de la graderia. Potser no tant pel que fa a TH, donat que els he vist moltes altres vegades sense adoptar un paper actiu. Però pel que fa a l'Exèrcit, no hi sóc per una pura qüestió dels diners que tinc, que són pocs. I certament em pregunto com s'ho hauran muntat. A veure, són gent capaç i intel·ligent, així que no els veig estavellant-se, precisament. Simplement, no tinc ni idea de com sonaran. Abans d'ahir van gravar una demo amb el Toni Noise de productor, i ell diu que sona superbé. Com sé d'anteriors vegades, el propòsit d'aquest tipus de demos és intern, per a escoltar-se a ells mateixos "des de fora" d'una manera crítica, així com per a prendre decisions en cas que decideixin tirar endavant amb una eventual maqueta. No espero escoltar-la. No, almenys, abans dels concerts que faran el 23 (al Raval de Montserrat) i el 24 (ja mencionat). En fi, esperem que tinguin sort.