Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dissabte, de novembre 25, 2006

Fa dies que llegeixo coses sobre Windows Vista. És cert que d'entrada sóc un detractor de tot el que vingui de Microsoft, especialment per coses com l'actualització d'XP que detecta si el teu sistema operatiu és legal (i si no, et crea problemes) o l'extrema vulnerabilitat a virus de tot el que fan (ara mateix, pels dubtes, tinc un portàtil amb XP nadiu i un PC de torre que ha anat canviant de sistema operatiu, inclosos Me i XP, fins a quedar-se, fa cosa de 10 o 12 dies, amb Linux Aurox). Però Vista ja m'ha posat els pèls de punta en un apartat: el dels requeriments. El meu portàtil és “Windows Vista Capable” (anem a capar Windows Vista!), però amb els requeriments de memòria RAM (mínim mig giga) de Vista el meu portàtil dedicaria tota la seva potència exclusivament a moure LA VERSIÓ BÀSICA de Vista, sense ni espai per a obrir programes. Però a més, la nova interfaç Windows Aero (present en versions superiors de Vista) eleva la memòria bàsica necessària a 1 Gb i necessites targeta gràfica amb almenys 128 Mb dedicats, apart d'un microprocessador a almenys 1 Ghz. És a dir, necessites mig giga i tot de potència només per a encendre les llumenetes, com qui diu. I et faran pagar per un sistema així (tant pel propi Vista com per totes les ampliacions de hardware necessàries). En fi, feu el que vulgueu, però jo he pagat aquest darrer any per tot de potència informàtica amb la finalitat d'emprar-la per a fer feina útil. I aquí crec important dir que, davant d'aquesta mena de carrera de recursos que fa que haguem de renovar els nostres PC's (o components d'aquests) molt abans que s'espatllin (per tant, mirem el tema del medi ambient), hi ha algunes distros de Linux dissenyades per a ordinadors relativament antics i amb pocs recursos que en la meva opinió marquen el camí a seguir, amb sistemes operatius petits i eficients que deixin espai per a fer anar aplicacions amb soltura.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

La informàtica és el sector més representatiu del capitalisme i el consum. No sé com s'ho fan però sempre s'han de renovar i ampliar els equips i actualitzar els programes i antivirus. Constantment...
Tot i que la primera posició de industria sospitosa l'ocupa la industria farmacèutica que els costa "tant" trobar la vacuna del VIH per contra d'unes terapies antivirals que no curen però permeten viure indefinidament amb un cost mitg per paciente de 600.000 euros (i van 40 milions de infectats al mon).

Anònim ha dit...

con el msdos no pasaban estas cosas

Anònim ha dit...

totalment d'acord amb el dani. l'única manera de frenar aquesta tendència exagerada de requeriments de sistema que només beneficia les empreses de hardware és... passar-nos a linux?

Patinet ha dit...

Jo diria que sí. Almenys jo ja m'hi estic aventurant. Sistema definitiu: Knoppix en català.

Anònim ha dit...

Si us passeu a Linux tindreu molts problemes de compatibilitats entre sistemes. El 80% de les empreses utilitzen el sistema windows, si es vol anar contracorrent és una opció, per allò de no seguir les modes i ser modern, però aplicacions del tipus word (.doc) o powerpoint (.pp) us generarà problemes i us trobareu el fitxer encriptat.

Anònim ha dit...

Quan et paga Linux, Lluís? No em diguis que estàs suant la gota, perquè t'estic passant la música que em baixo, molta d'ella, comprimida en .zip. Això Linux, per començar ja no ho reconeix. Encara li falta molt camí per recórrer.

Patinet ha dit...

Ferran, puntualitzacions: Word i PowerPoint són perfectament reconeguts per OpenOffice.org. Linux no em paga res, simplement n'estic fart de les tonteries de Microsoft. Linux? En algun aspecte encara està una mica verd, però és ja molt millor que fa uns anys. I, sobretot, la idea de Vista d'establir un usuari administrador només accessible per a processos molt concrets ja fa anys que està implementada a Linux. És més, dubto que Microsoft aconsegueixi un sistema tan segur i estable com Linux. Ni eficient: Vista xuclarà recursos que serà un (dis)gust, mentre les distros més bàsiques de Linux se les campen només amb 64 MB de RAM. Per què actua així Microsoft? Digues-n'hi negoci.

Anònim ha dit...

Això de "un sistema tan segur i estable com Linux" va ser fins que els "crackers" es van adonar del filó i el repte que significa Linux. Fà ja uns mesos que estàn apareixen ì publicant "bugs", forats de seguretat i sense comptar en els que no es publiciten. Microsoft, publica cada primer dimarts de mes, els "parches" que solventan els problemes de seguretat apareguts durant el mes, fent esment del "cracker" o "listillo" que els ha descobert.

Anònim ha dit...

Si no tens memoria t'en compres , garrapo!! Jo voldria un BMW però resulta que gasta 17 l. als 100, doncs paso, per què no m'arriba la pasta i em quedo amb el meu cotxet que amb 6 litres vaig a tot arreu.

Patinet ha dit...

No us preocupeu, sóc conscient que Linux no és completament segur. És només que si amb Linux hi ha possibilitat, amb Windows hi ha certesa i a sobre pagues per tot (més del raonable, s'entén).

Anònim ha dit...

Se han identificado múltiples vulnerabilidades en Adobe Reader y
Acrobat que pueden ser aprovechadas por atacantes para ejecutar código
arbitrario en el sistema víctima.

Los fallos se deben a una corrupción de memoria en el control ActiveX
AcroPDF (AcroPDF.dll) que no maneja adecuadamente argumentos mal
formados pasados a los métodos src, setPageMode, setLayoutMode,
setNamedDest y LoadFile. Esto puede ser aprovechado por atacantes
remotos para ejecutar código arbitrario si un usuario visita una
página especialmente manipulada.

Las versiones afectadas son:

Adobe Reader versiones 7.0.0 a 7.0.8
Adobe Acrobat Standard versiones 7.0.0 a 7.0.8
Adobe Acrobat Professional versiones 7.0.0 a 7.0.8

Resumen del mes de los fallos en el núcleo
------------------------------------------
* Once fallos en la rama 2.6.x de Linux, la mayoría relacionados con
el montaje de sistemas de ficheros. Preocupan especialmente por su
popularidad los fallos en el montaje de ext3, ext2, NTFS y ReiserFS. La
mayor parte de los fallos han sido comprobados en Fedora Core, pero es
bastante probable que funcionen en otras distribuciones con el mismo
núcleo. La mayoría no pueden considerarse muy graves, por ahora.

* Dos fallos en el núcleo de FreeBSD, ambos al montar sistemas de
ficheros UFS.

* Un fallo en Solaris 10, también al montar sistemas de ficheros UFS.

* Ocho fallos en Mac OS X. Entre ellos un grave problema en DMG, formato
muy común de instalación en entornos Mac. Una falta de comprobación
permite provocar un "kernel panic" o potencialmente, ejecutar código si
el usuario abre una imagen especialmente manipulada. Además del kernel,
algunas herramientas del sistema se han visto afectadas por alguno de
estos problemas. Se rumoreó igualmente que el fallo DMG estaba siendo
ya aprovechado de forma masiva.

* Tres fallos en controladores NetGear, dos de ellos permitirían la
ejecución de código arbitrario a nivel de kernel.

* Un fallo en controladores D-Link, que permitía potencialmente la
ejecución de código.
* Dos fallos en Apple Airport, que venían a confirmar una de las pruebas
a las que en principio se calificó de fraude en una reciente conferencia
Black Hat.

* Un fallo en controladores inalámbricos de Broadcom. Este es el que ha
causado más revuelo. El controlador de dispositivo inalámbrico Broadcom
(BCMWL5.SYS) era vulnerable a un desbordamiento de memoria intermedia
basado en pila que permitía la ejecución de código arbitrario en modo
núcleo. Se proporciona unido a los sistemas de muchos fabricantes y el
fallo, con exploit público, podía ser aprovechado sin interacción por
parte del usuario. Para colmo, era complicado delimitar la
responsabilidad de publicar un parche.

Això son álguns dels errors publicats en aquest últim més. Com pots veure Microsoft s'emporta la fama i els altres...

Patinet ha dit...

Fama merescuda. Ja que en saps tant, fes-me una llista de totes les vulnerabilitats d'XP (mentre no sapiguem les de Vista). Gràcies per avançat.

Anònim ha dit...

71 vulnerabilitats durant 2006 per a XP Professional SP2.

Patinet ha dit...

Amb detalls. ;-)