Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

diumenge, d’agost 05, 2007

Avui, a les 15:10, he acabat les 32 pistes de base del meu segon disc. Com dic, un Corrupció II fet amb restes del primer, + unes poques cançons noves en aquesta mateixa línia. El dubte: val la pena fer un doble àlbum amb les més de dues hores de pistes de base acumulades entre les sessions del març i les d'aquest juliol i principi d'agost? O potser no n'hi ha per tant i més val fer un àlbum "ximple" (simple, pels qui no hagin captat el joc de paraules) amb les cançons més aconseguides? Ho consultaré al coixí, al temps i als amics més propers, i al setembre em posaria a treballar en les lletres, les pistes de veu i l'ordre de seqüència de les cançons que s'aprovessin. I començaré a pensar en una portada, també. En tot cas, crec que el nivell mínim de qualitat del material que tinc és bastant bo, lluny de l'angoixant fracàs de l'abortat "Busco feina-Accident", i que el nou projecte resultarà un digne successor del "Corrupció". En tot cas, serà directament carn de Myspace: passo de llençar temps i diners amb la industria musical catalana, perque no entenen res de res. Prefereixo intentar-ne la difusió a cop de correu-e i donar la paraula directament al públic. D'haver pogut tractar directament amb el públic, no hauria hagut d'esperar més de dos anys a poder iniciar el treball en aquest disc, o potser ja estaríem parlant directament del "disc de vaixells" que he hagut i hauré de posposar aquest temps i més. Tot plegat desmoralitza.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ànims, Lluis! Jo el que faria és que encara que m'hagués d'estar un temps més enllestint la feina, aquestes 31 pistes i aquest suposat disc doble el treballaria, sense que quedi com un simple disc d'engrunes i coses grabades en moments d'inspiració, sinó que ho treballaria i ho enllestiria amb les lletres, es clar, i fent una tria de les més acceptables amb la possibilitat de treure al cap d'un temps un disc bonus amb algunes pistes més.

No m'inclinaria pas per la segona opció de fer un disc "ximple" com el busco feina que potser fou creat una mica a corre-cuites amb la cua entre les cames per mirar de trobar feina, com diu el títol, sinó que faria un disc com cal i digne d'un successor al tron del Corrupció.

No ens desmoralitzem i Bones Vacances a Frisco!!
SORT!!

modelartt ha dit...

El meu consell és enllestir totes les cançons que tinguis (com si fesis el doble album) i un cop enllestides fer una votació popular entre els amics més propers per triar-ne les que entrarien a l'album "ximple" com dius tu. Crec que es bò tenir moltes cançons i descartar les menys bones, perque això t'assegura un disc "rodó" amb diferents perspectives "populars"