Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

dijous, de febrer 01, 2007

Porto dies i dies pensant en una pregunta impossible: què puc dir de nou sobre la Stratocaster? Especialment perquè, si no s'entra en detalls tècnics tipus com ajustar una pastilla, aviat està tot dit. Si algú em pot ajudar, endavant.

Almenys, sembla ser que en un màxim de dos dies tindré el famós-theremin-de-la-punyeta, soldat pel magnífic Adrià Font (això sí, sortirà car). I tinc una mena de mínima versió, en plan joguina, d'una cítara, que sona molt bé, preparada per a eventuals gravacions.

Sobre l'assumpte Carretero, a mi em fa por. No tant pel que digui (com a mínim des de fora se'ns veu apagadets, potser no tant vist des de dins), sinó perquè tots recordem què va passar amb el pa amb suc farà cosa de trenta anys.