Definició de música

La música és física del so aplicada, operada des de la teoria de la informació. Aquesta informació s'entén com a un conjunt d'elements discrets (sons, afinacions de sons, harmònics, relacions de fase, equalitzacions...) que són percebuts com a estímuls pel nostre cervell, i que en si mateixos estan desposseïts de contingut semàntic. Així, en parlar d'estils musicals crec que és molt més correcte parlar de sistemes, subsistemes o conjunts de sistemes formats per sons discrets, més que de llenguatges. I compondre no és sinó generar noves seqüències d'ones.

divendres, de maig 19, 2006

1) Tema Linux: he descobert un petit problema amb la "mescladora" interna de so. Les entrades de micròfon i línia de la meva targeta (una vella Soundblaster Live! 5.1 Platinum) ¡no em són dirigides als programes de gravació d'àudio! Més entretenment per a les tardes de primavera. Linux és genial en alguns aspectes, però la vinculació entre determinats programes podria ésser millor.
2) Ara que hi ha el Bipartit, aquest serà molt ben mantingut per la premsa mentre ERC continuarà rebent de valent pel seu "No" decidit a un estatut de pa sucat amb oli. Bàsicament se'ns dirà que hem de votar "sí" a l'estatut perquè si no som del PP, i que l'estatut és meravellós. Però els que l'hem llegit sabem que no és així, que ens volen encolomar un bluff i lligar-nos de mans i peus vint-i-cinc anys més amb l'excusa que vam votar "sí".